Kendt advokat skal udbrede konfliktløsning

Tidligere formand for Danske Advokater og nuværende formand for Red Barnet, advokat Lars Svenning Andersen, er indtrådt i bestyrelsen for Mediationsinstituttet. Her skal han være med til at udbrede den moderne juridiske konfliktløsningsmetode mediation i Danmark.

 

”Retssager kan være både dyre og opslidende og giver ofte ikke et optimalt resultat for nogen af parterne. Derfor er mediation en god løsning. Da jeg var formand for brancheforeningen Danske Advokater lagde jeg megen vægt på, at vi skal have udbredt kendskabet til mediation i Danmark, for vi er langt bagefter udlandet og udnytter ikke mediationens store potentiale. Derfor glæder jeg mig også til at arbejde for mere mediation” , siger Lars Svenning Andersen.

Mediationsinstituttets formand, Benjamin Lundström, er glad for, at Lars Svenning Andersen har sagt ja til at gå ind i mediationsarbejdet.

Han er en fantastisk kapacitet med en kæmpe erfaring. Han har ført over 70 Højesteretssager, været managing partner i en af landets største advokatvirksomheder og formand for Danske Advokater, samtidig med at han har en Ph.d. og er forfatter til en række fagbøger. Derudover er han selv uddannet mediatoradvokat og brænder for at hjælpe mennesker med at finde løsninger, og det er lige netop kernen i mediation ”, understreger formanden og tilføjer:  

”Der er ingen tvivl om, at fx erhvervsvirksomheder ville kunne spare mange penge og interne ressourcer ved at bruge mediation i højere grad, men det kræver naturligvis at flere bliver opmærksom på muligheden. Derfor er det glædeligt, at vi har fået en ny stærk ambassadør af Lars’ kaliber”.

Mediation er en konstruktiv måde at løse konflikter på ved hjælp af en neutral og upartisk tredjepart – en såkaldt mediator – der bygger bro mellem de stridende parter. Mediatoren tager ikke parti, men hører begge siders argumenter og sørger for, at alle er aktivt involveret i at finde frem til en fælles frivillig løsning.

Danske Mediatoradvokater / Vesterbrogade 32 / 1620 København V / Tlf. 3343 7000