Massivt retsligt efterslæb venter: Selskaber kan droppe domstole og spare millioner

Bragt i Advokatwatch den 26. marts 2020

Der venter et omfattende oprydningsarbejde for advokater og domstole, når coronakrisen har lagt sig. For at effektivisere processen og spare millioner kan mediation være et vigtigt værktøj, lyder det fra både Dansk Industri og Mediationsinstituttet.

Af Astrid Sturlason

I en krisetid, hvor retssalene er lukket ned, retsopgør sat på pause, og hvor stort set alle er havnet i en svær situation, venter der forude et kæmpe oprydningsarbejde for især virksomheder og advokater. Det skaber ifølge Mediationsinstituttet og Dansk Industri et større behov for at bryde med de traditionelle måder at løse konflikter på og i stedet bruge mediation til tvister.

“Når coronakrisen har forladt os, står vi med et pontentielt juridisk opgør, og retssagerne står i kø, efter at retssalene har været lukket ned,” siger Kim Haggren, der er underdirektør i Dansk Industri, til AdvokatWatch.

“Her kan mediation være en løsning for hurtigere at komme igennem oprydningsarbejdet. For mange giver det nok ikke mening nu at gå igennem lange retsforløb,” tilføjer han. Med mediation kan man undgå at pålægge retssystemet flere opgaver, og samtidig kan man opnå relativt hurtigere og billigere løsninger på konflikter, lyder opfordringen.

Læs hele artiklen her.

 

Danske Mediatoradvokater / Vesterbrogade 32 / 1620 København V / Tlf. 3343 7000